Ανοιξιάτικα τρελοΚορινένια μάφινς με φρόστινγκ. Της Κορίνας.

[ For those of you who wish to read Corina’s recipe but do not speak greek, I have some terrible news: Just like the word ”philotimo” (fɪlətimo), ”Anoixiatika treloCorinenia muffins me frosting” is almost impossible to translate sufficiently as it describes a complex array of virtues. But, ok, let’s give it a try: ”Spring’s  wackyCorine’s muffins with frosting”. No. It’s pointless. You have to learn greek. Or not. ]

Delusions of Greek grandeur come to an end. Back to the recipe.

γη

Μοναδικέ μου αναγνώστη, καλησπέρα. Ή καλημέρα. Ανάλογα με το πότε διάλεξες να διαβάσεις αυτό το ποστ. Ήρθα και ΝΑΙ, αυτή τη φορά έφερα την Άνοιξη, την οποία υποδεχτήκαμε ημερολογιακώς όλοι μαζί εδώ, στο βόρειο ημισφαίριο, μετά τιμών και δόξης, τη Δευτέρα που μας πέρασε. Δέξου λοιπόν ως δώρο τα Ανοιξιάτικα μάφινς που σου προσφέρω μαζί με το Ανοιξιάτικο κορίτσι μου, την Κορίνα.

Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους λοιπόν, έχω συνταγή μαγική, πανεύκολη και πεντανόστιμη που έρχεται από τα εξωτικά εξωτερικά, όπου ζει η φίλη μου η Κορίνα. Για την Κορίνα φίλε μου αναγνώστη, έχω να πω ότι θα μπορούσε να είναι όποια εποχή εσύ διαλέξεις ως αγαπημένη σου. Δηλαδή για μένα η Κορίνα είναι Άνοιξη, καθώς λατρεύω την Άνοιξη. Όμως.. η Κορίνα θα μπορούσε να είναι και Καλοκαίρι και Χειμώνας και Φθινόπωρο. Η Κορίνα είναι όλα αυτά που αγαπάς και θα ήθελες να έχεις. Με λίγα λόγια.. Η Κορίνα δεν είναι άνθρωπος. Η Κορίνα είναι Ιδέα. Έχεις σίγουρα κι εσύ κάποιον στο περιβάλλον σου που είναι πάντα ενεργητικός, με κέφι, ζωντάνια, με όρεξη για ζωή. Είμαι σίγουρη.

giphy

Αλλά, λυπάμαι που θα στο πω. Κανείς δεν είναι σαν την Κορίνα. Αυτό το κορίτσι αποπνέει κάτι διαφορετικό από όλους όσους έχω γνωρίσει. Γιατί η Κορίνα, αυτή η πετίτ, χαμογελαστή, με πορτοκαλί μαλλιά κορασίδα, είναι η χαρά προσωποποιημένη, η ζωή η ίδια. Αεικίνητη, πανέμορφη, πανέξυπνη, αστεία, μία ταξιδιάρα ψυχή που ρουφά τη ζωή με ένα πουά ροζ-λευκό καλαμάκι καθημερινά. Είναι αυτή που σου στέλνει σέλφι απο το κρεβάτι του πόνου με τα τσάγια και τα χαρτομάντιλα και αμέσως μετά, τη βλέπεις στο ίνστραγκραμ να έχει πάρει τους δρόμους, ενίοτε χιονισμένους, γιατί κάτι έχει να κάνει, κατιτίς έχει κανονίσει, κάποιος την περιμένει να του κονφετιάσει τη μέρα.

Ελπίζω να σου έδωσα λίγο να καταλάβεις την αύρα που περιβάλλει αυτό το κορίτσι. Προσωπικά, όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω η Κορίνα. Αδόκιμο βέβαια. Καθώς μεγάλωσα (η Κορίνα είναι μικρότερη από εμένα) και Κορίνα δεν έγινα. Γιατί που να τη βρω τόση όρεξη για ζωή άνθρωπε; Αν την είχα κοντά μου συχνότερα, ίσως μου έκανε μερικές τέτοιες ενέσεις κάθε τόσο. Προς το παρόν, μόνο τα καλοκαίρια, που περιμένω να δω το μουτράκι της να γελά και να με γεμίζει αισιοδοξία.
Αυτή είναι η μουσαφίρισσά μου για σήμερα. Ένας ανεμοστρόβιλος χαράς. Και σου προτείνω να φτιάξεις τα μάφινς που θα σου δείξει, να νιώσεις κι εσύ αυτή την χαρά, την παιδικότητα και να μεταμορφωθείς για λίγο μόνο, σε ένα ροζ φλαμίνγκο με ανιμαλ πριντ παπούτσια, χρωματιστές κάλτσες, κονφετί στα χέρια και ένα μεγάλο ροζ υφασμάτινο φιόγκο στα μαλλιά. Μας λέει λοιπόν η Κορίνα:

Μάφινς με φρόστινγκ.
Σημαντικό για να πετύχουν τα μάφινς είναι να πίνεις κρασί από ποτήρι με φλαμίνγκο. Άλλα απαραίτητα υλικά, είναι τα σπρινκλζ. Γενικά επίσης, ό,τι είναι ροζ.

Η συνταγή απλή:

Αμερικανικό στυλ μεζούρας με καπς αντί για ml και γραμμάρια. (Το γαλάζιο είναι το καπ).

♥ 1 καπ ζάχαρη.
♥ 1 αυγό.
♥ 2 καπς αλεύρι.
♥ 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
♥ 1 καπ γάλα.
♥ Ένα κουτάλι λιωμένο βούτυρο.
♥ 2 κουταλάκια βανίγια ( γιατί έτσι το προφέρω εγώ).

17265082_10212540185080983_5885112467319606779_n (2)

Ανακατεύεις καλά ζάχαρη και αυγό, προσθέτεις αλεύρι με μπέικιν σιγά σιγά, όπως και το γάλα. Προσθέτεις βούτυρο και βανίγια. Εγώ ρίχνω και σοκολατένια σπρίνκλζ μέσα στο μείγμα. Βάζεις σε ειδικό ταψί για μάφινς τα χαρτάκια και ρίχνεις αυτό που έφτιαξες. Γεμίζεις περίπου τα ¾, όχι παραπάνω. Ψήνεις 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο.

giphy (1)

Όσο ψήνονται ανακατεύεις ζεστό βούτυρο (όχι λιωμένο, απλά σε θερμοκρασία δωματίου) με ζάχαρη άχνη και λίγο γάλα, το βάζεις σε ένα σακουλάκι πλαστικό στο ψυγείο. Το λεγόμενο φρόστινγκ.

Αφού βγουν και αφήσεις τα μάφινς να κρυώσουν, τα πασαλείβεις με το κρύο φρόστινγκ και ρίχνεις ό,τι σπρινκλζ έχεις. Εγώ αυτή τη φορά έβαλα χρυσά και καρδούλες.

17353399_10212540183440942_2107888133429127975_n (2)

Μετά τρώμε και παθαίνουμε ζάχαρο ❤

11

Αυτά. Σε χαιρετώ. Προς το παρόν.

22

One thought on “Ανοιξιάτικα τρελοΚορινένια μάφινς με φρόστινγκ. Της Κορίνας.

Leave a comment