Εύκολα πιτσάκια; Better call φRikoCooking.

Μοναδικέ μου αναγνώστη, καλησπέρα. Επιτέλους έφτασε το Φθινόπωρο! Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ!!!1 Βρισκόμαστε εν μέσω της πρώτης Κυριακής του Οκτωβρίου. Δηλώνω απόλυτα ενθουσιασμένη και θα ήθελα όλο το χρόνο να έχουμε αυτή την υπέροχη, τη μία και μοναδική ενδιάμεση εποχή. Στο φRikoκόσπιτο λοιπόν, μία Κυριακή σαν αυτή, η πρώτη Κυριακή του Οκτωβρίου εν προκειμένω, έχει όλες τις προϋποθέσεις ώστε να κόψεις την κορδέλα, aka να εγκαινιάσεις και επισήμως  τη σεζόν φουτεράκι – καλτσάκι -ελαφρύ κουβερτάκι και να μη σηκωθείς από τον καναπέ παρά μόνο αν μεγίστη ανάγκη παραστεί. Και ερωτώ. Ποια θα ήταν αυτή η τόσο σημαντική και επείγουσα και ανωτέρα ανάγκη που θα σε έκανε να κουνηθείς; Η πείνα. Για εμάς, εδώ στο φRikoCooking, αποτελεί τη μέγιστη κινητήριο δύναμη ώστε να συρθούμε από τον καναπέ στην κουζίνα και να μας ετοιμάσουμε ένα γεύμα υπερ-νόστιμο, υπερ-γρήγορο, που να τρώγεται επί του καναπέως.

Λύνω το γρίφο, έτσι απλά και έγκυρα και πετυχημένα. Φίλη και φίλε. Η λέξη είναι μία.

*wait for it*

**drumming rolls**

***αγωνία στον αναγνώστη***

Π Ι Τ Σ Α Κ Ι Α.

giphy

Είναι καλοκαίρι και δε θέλεις να μπλέξεις με κουζίνα, ενώ αποζητάς κάτι νόστιμο και ελαφρύ; ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Είναι χειμώνας και θέλεις κάτι γρήγορο ώστε να χωθείς αμέσως κάτω από το κουβερτάκι σου ενώ τρως επάνω στον καναπέ; ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Προσέχεις τη γραμμή σου; ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Δεν προσέχεις τη γραμμή σου; Με τα ΠΙΤΣΑΚΙΑ θα την προσέξεις, χωρίς να σου λείψει τίποτα. Έχεις παρέα και δεν ξέρεις τι να κεράσεις χωρίς να κλειστείς στην κουζίνα και όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι; ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Είσαι ανεπρόκοπος; ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Είσαι πολύ προκομμένος; Πάλι ΠΙΤΣΑΚΙΑ, αγαπητέ μου. Είσαι μικρός και πεινάς; ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Είσαι μεγάλος και πεινάς; ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Είσαι μόνος; ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Είσαι με παρέα; ΠΙΤΣΑΚΙΑ.

Γενικά, η απάντηση σε όλες σου τις ερωτήσεις, είναι ΠΙΤΣΑΚΙΑ. Πάμε να δούμε τη συνταγή – πολυεργαλείο. Βρίσκω δε περιττό να σου επιστήσω την προσοχή σε κάτι, αλλά θα το κάνω. Γιατί μπορεί να είσαι από αυτούς που ακολουθούν τις συνταγές κατά γράμμα.

giphy (1)

Σε αυτό το ποστ θα δεις την basic version. Συνεπώς, μπορείς να κάνεις τα πιτσάκια και να βάλεις επάνω ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι, ό,τι ορέγεσαι και σε τελική ανάλυση ό,τι έχεις στο ψυγείο σου βρε αδερφέ! Επίσης, δε θα σου δώσω ποσότητες καθώς μπορείς να φτιάξεις από μία αραβική πίτα (τέσσερα πιτσάκια, αλλά ΔΕ ΦΤΑΝΟΥΝ, ΣΤΟ ΛΕΩ), έως ένα πακέτο ολόκληρο (ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΟΥΛΙΤΣΑ).

Υλικά Ρετσέτας:

♥ Πίτες Αραβικές. Τις μεγάλες.

♥ Τυρί spread τύπου Philadelphia.

♥ Σάλτσα ντομάτας. (ντομάτα τριφτή, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, ρίγανη, άντε και λίγο βασιλικό → ΔΟΥΛΕΥΕΙ 100%)

♥ Ζαμπόν.

♥ Τυρί κίτρινο για πίτσα.

♥ Ντομάτα και ντοματίνια.

♥ Πιπεριές κόκκινες και πράσινες.

♥ Ρίγανη, αλάτι, ελαιόλαδο.

1a

Λετς Ντου Ιτ.

Είναι τόσο απλό που νιώθω like taking a candy from a baby. Λοιπόν. Κόβεις τις πίτες σου στα τέσσερα και βάζεις τα υλικά με αυτή τη σειρά που θα σου πω. Λίγο τυρί spread, λίγη σάλτσα, ένα κομματάκι ζαμπόν, λίγο τυρί τριμμένο, ντομάτα και ντοματίνια (λεπτές ροδέλες για να ψηθούν), ένα κομμάτι κόκκινη πιπεριά και ένα κομμάτι πράσινη πιπεριά (λεπτές ροδέλες ή μπαστουνάκια για να ψηθούν), και πάλι λίγο τυράκι τριμμένο. Λίγο, όσο να ‘’κρατήσει’’ τα λαχανικά στη θέση τους.

3

 Στα έκανα μέχρι και με αρίθμηση μέσα στο ταψί παρακάτω (ψάξε τα νούμερα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 και κέρδισε την αγάπη μας), μη τυχόν και μου μπερδευτείς μοναδικέ, αγαπημένε μου αναγνώστη!!1

2

Η συγκεκριμένη συνταγή απαιτεί βήματα προσεκτικά (ΟΧΙ), μετρημένα (ΟΥΤΕ ΚΑΝ), και πετυχαίνει Μ Ο Ν Ο όταν διαβάσεις όλες τις συνταγές του φRikoCooking με τη σειρά, τις φτιάξεις και δεν κάνεις καμία ζημιά στην κουζίνα σου.

giphy (2)

Όταν γεμίσει το ταψί σου, ρίχνεις λίγο λάδι επάνω στο κάθε πιτσάκι, λ ί γ ο λέμε και τρίβεις και λίγη ριγανίτσα. Τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο (200 βαθμούς) και τα ψήνεις για 10 λεπτά. Μη σου πω πως οτι είναι και πολλά. Το μόνο που πρέπει να επιβεβαιώσεις είναι ότι παίρνει χρώμα η αραβική γύρω γύρω. Γίνεται τόσο crispy, που είναι δύσκολο να στο περιγράψω. Εν τω μεταξύ, όλα τα υλικά επάνω έχουν ομογενοποιηθεί, το τυρί έχει λιώσει, η ντομάτα και οι πιπεριές έχουν τσιτσιριστεί και τα αρώματα είναι θεϊκά.

Κυριακή, πιτσάκια στο φούρνο, λίγο κρασί, καναπές, κουβερτάκι, καλτσάκι και έλα μετά να μου πεις ότι η ζωή δεν έχει και τις ομορφιές της.

4

Αυτά. Σε χαιρετώ. Προς το παρόν. 

Μυστικό #1: Ο,τι και να βάλεις επάνω στις πίτες, φρόντισε να μην είναι πολύ. Η βάση, η αραβική δηλαδή, είναι ντελικάτη και λεπτή. Δεν ταιριάζει λοιπόν να την φορτώσεις με πολύ σάλτσα, τυρί, ζαμπόν, λαχανικά. Θέλει λίγα και καλά. Φτιάξε αν θέλεις περισσότερα πιτσάκια.

Μυστικό #2: Το ψήσιμο. Είναι πολύ σημαντικό το ψήσιμο. Πρέπει να τα βγάλεις όταν έχουν γίνει τραγανά αλλά χωρίς να έχουν καεί. Ενώ δεν πρέπει να τα βγάλεις όταν δεν είναι ακόμα έτοιμα διότι η πίτα σου θα.. εχμ.. πώς να το πω κόσμια, αα ναι. Θα πανιάσει, θα κρατήσει υγρασία και δεν θα ακούγεται το Κρατς όταν τη δαγκώνεις.

Δεαρ γιου γκόου, σου είπα και τα μυστικά. Τώρα δεν έχεις δικαιολογία. Φόρεσε ένα ροζ κοστούμι, φτιάξ’ τα και νιώσε πετυχημένος.

giphy (3)

.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s